Hallo, wij zijn Elie Naudts en Annelies Maes, we wonen aan de rand van het provinciedomein De Gavers in Harelbeke. In onze tuin spelen 4 kinderen en zoemen heel wat honingbijen. 

Een aantal jaar geleden keken we samen naar een documentaire over het reilen en zeilen binnen de imkerwereld en het belang van de bij, we wisten meteen dat we hier iets mee wilden doen!

Het imkeren zat gelukkig al in de vingers én in de familie. Ons grootvader, Jozef Maes, was vroeger een grote hobbyimker, zeer actief binnen de imkervereniging en auteur van een aantal boeken over bijen.  Na zijn dood erfden we enkele bijenkasten, maar die stonden lange tijd in ons tuinhuis. Nu blinken ze in onze tuin.

Jouw biotoop wint bij ons verhaal! 

Het maatschappelijke en menselijke bredere doel is de reden geweest voor de start van Places2Bee. Onder andere door pesticiden en ontbossing zijn bijen de jongste jaren in de verdrukking geraakt, met alle risico’s van dien voor de biodiversiteit, onze voedselvoorziening en bijgevolg onze gezondheid. Liever dan lijdzaam toe te zien, willen we  mensen bewust maken van het belang van bijengezoem rondom ons. Met Places2Bee verhuren we bijenkasten, verkopen we bloemenmengsels en oogsten we zuivere honing. Zo maken we zorg voor bijen breed toegankelijk.

 Dankzij ‘Adopt A Bee’ of ‘Adopt A Queen Bee’ kan je een bijtje adopteren en ontvang je een certificaat met achtergrondinformatie over de bij. Dit is voornamelijk voor mensen die een project willen ondersteunen met de focus op het milieu en de biodiversiteit, maar die zelf de plaats noch ambitie hebben om te imkeren. Met ‘Adopt A Bee Hive’ huur je een kast op onze eigen locaties, en met ‘Host A Hive’ krijg je de volledige imker-ervaring, maar wel met onze steun en ervaring. Je ontvangt heel wat expertise en krijgt  toegang tot een open BEElievers-community.  

Wij maken de zorg voor bijen en de natuur toegankelijk voor iedereen want  elk op zijn manier kan zich inzetten voor de lokale biotoop.

Wij gebruiken cookies op onze site. Meer info hier.